حلیم
طرز تهیه حلیم
مواد لازم برای 8 نفر:
بلغور گندم 3پیمانه
گوشت گوسفند یا گوساله 200 گرم
کنجد 5 قاشق غذاخوری
کره 150 گرم
نمک و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا بلغور گندم را پاک کرده و میشوریم و یکساعت خیس میکنیم سپس با مقدار حدود 10 پیمانه آب میگذاریم تا در حدود 3-4 ساعت خوب بپزد در این مدت گندم مرتب لعاب می اندازد و سفت میشود که باید بطور مرتب به آن آب اضافه کنیم و برای اینکه به ته ظرف نچسبد مرتب آن را هم بزنیم در فاصله ای که گندم پخته میشود گوشت را با پیاز و زردچوبه می پزیم گوشت حلیم بهتر است که گوشت گوسفند باشد ولی چنانچه در دسترس نباشد از گوشت گوساله هم میشود استفاده کرد. بعد از اینکه گندم کاملاً پخت در صورتیکه بخواهیم مثل حلیم مغازه ها یکدست باشد آن را داخل مخلوط کن میریزیم ولی اگر دوست داشته باشید که دانه های گندم مشخص باشد نیازی به این کار نیست سپس 100 گرم از کره، 3 قاشق غذاخوری از کنجد و نمک به میزان لازم را اضافه میکنیم. با وجود اینکه حلیم با شکر خورده می شود ولی باید حتماً به آن نمک بزنیم در غیر اینصورت بیمزه میشود. بعد از اینکه حلیم کاملاً غلیظ شد گوشت پخته شده را که ریش ریش کرده ایم به آن اضافه میکنیم و در حدود یکربع خوب به هم میزنیم تا حلیم کش دار شود. بعد 50 گرم باقیمانده کره را آب کرده روی حلیم میریزیم و با کنجد و دارچین تزئینش میکنیم.
نکته: در صورتیکه برای یکدست شدن حلیم آن را داخل مخلوط کن ریختید باید از آن لحظه به بعد حلیم را مرتب هم بزنید چون به سرعت ته میگیرد.