دلمه بادمجان
دلمه بادمجان
مواد لازم:
بادمجان دلمه ای ۵ عدد متوسط
گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
برنج نصف پیمانه
سبزی دلمه ۲ پیمانه
سبزی دلمه شامل گشنیز،جعفری، تره،شوید، پیازچه ، ترخون و مرزه است
پیاز ۱ عدد متوسط
روغن به میزان لازم
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
سس گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران حل شده یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ابتدا مایه داخل دلمه را آماده می کنیم. برنج را از دو ساعت قبل خیس می کنیم. پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن کمی تفت می دهیم سپس گوشت را به آن اضافه می کنیم و د و قاشق از رب گوجه را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.بعد آن را از روی حرارت برداشته و آب برنج را خالی کرده و به مواد اضافه می کنیم و سپس سبزی را ریخته و خوب با هم مخلوط می کنیم. حالا نوبت بادمجان هاست. بادمجان ها را پوست کنده و با ۴ برش در اطراف دم، آن را به صورت یک در قابلمه در می آوریم که بعد از پر کردن بادمجان ها روی آن ها بگذاریم . داخل بادمجان ها را هم با یک قاشق چایخوری خالی می کنیم بطوریکه به قطر نیم سانت از بادمجان باقی بماند بعد به همان صورت درسته آنها را کمی در روغن سرخ می کنیم فقط در حدی که مقدار کمی طلایی شود. سپس داخل آن ها را از موادی که قبلاً آماده کرده ایم پر می کنیم و در ظرف مورد نظر می چینیم. در یک ظرف دیگر مقداری روغن یا کره را آب کرده و رب و سس گوجه را در آن تفت می دهیم و بعد حدود ۱ لیتر آب اضافه می کنیم و نمک و فلفل و زعفران را هم به آن می افزاییم. سپس این سس را روی بادمجان ها می ریزیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم در حدود ۴ ساعت بپزد وقتی بادمجان ها پخت و سس هم غلظت کافی پیدا کرد غذا آماده است آنرا در ظرف مورد نظر بگذارید و از سس روی آن بریزید. نوش جان