شله زرد

 

مواد لازم برای 10 کاسه یک نفره:

برنج                                          1 پیمانه

شکر                                          2 پیمانه

آب                                             10 پیمانه

هل آسیاب شده                              1 قاشق مرباخوری

زعفران آب شده                            نصف استکان

گلاب                                         نصف استکان

خلال بادام و پسته                          به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا برنج را پاک کرده و یکی دو ساعت در آب می خیسانیم . مواظب باشید که یک موقع اشتباهاً نمک هم در آب نریزید. سپس برنج را با 10 پیمانه آب روی حرارت متوسط می گذاریم و وقتی آب جوش آمد کره را هم به آن اضافه می کنیم و هر چند دقیقه یکبار شله زرد را هم می زنیم تا برنج از هم باز شود و لعاب بیندازد . سپس شکر را اضافه می کنیم. برنج باید تقریباً له شود و کاملاً از هم باز شود وقتی به این مرحله رسید زعفران آب شده و هل آسیاب شده را هم به آن اضافه می کنیم. وقتی شله زرد قوام نسبی پیدا کرد مقداری خلال بادام و در صورت تمایل کمی خلال پسته و گلاب را به آن اضافه می کنیم و میگذاریم تا 5-4 قل بزند و سپس شله زرد را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف مورد نظر ریخته و بعد از اینکه کمی خنک شد روی آن را با دارچین و خلال پسته و بادام تزئین می کنیم.