شله زرد
شله زرد
مواد لازم برای 10 کاسه یک نفره:
برنج 1 پیمانه
شکر 2 پیمانه
آب 10 پیمانه
هل آسیاب شده 1 قاشق مرباخوری
زعفران آب شده نصف استکان
گلاب نصف استکان
خلال بادام و پسته به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را پاک کرده و یکی دو ساعت در آب می خیسانیم . مواظب باشید که یک موقع اشتباهاً نمک هم در آب نریزید. سپس برنج را با 10 پیمانه آب روی حرارت متوسط می گذاریم و وقتی آب جوش آمد کره را هم به آن اضافه می کنیم و هر چند دقیقه یکبار شله زرد را هم می زنیم تا برنج از هم باز شود و لعاب بیندازد . سپس شکر را اضافه می کنیم. برنج باید تقریباً له شود و کاملاً از هم باز شود وقتی به این مرحله رسید زعفران آب شده و هل آسیاب شده را هم به آن اضافه می کنیم. وقتی شله زرد قوام نسبی پیدا کرد مقداری خلال بادام و در صورت تمایل کمی خلال پسته و گلاب را به آن اضافه می کنیم و میگذاریم تا 5-4 قل بزند و سپس شله زرد را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف مورد نظر ریخته و بعد از اینکه کمی خنک شد روی آن را با دارچین و خلال پسته و بادام تزئین می کنیم.