آش دوغ

 

مواد لازم:

عدس                                                   نصف پیمانه

لوبیا                                                     ۴/۱ پیمانه

نخود                                                    ۴/۱ پیمانه

بلغور جو                                               ۴/۱ پیمانه

برنج                                                     ۴/۱ پیمانه

سبزی آش                                            نیم کیلو

دوغ                                                     ۲ کیلو

پیاز بزرگ                                              ۳ عدد

نمک،فلفل و زردچوبه                              به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا باید بگم این آش دوغ شهرکردی است و من وقتی این آش رو خوردم مزه اش رو خیلی بیشتر از آش دوغ اردبیلی و کردی پسندیدم(باید به این نکته اشاره کنم شهرکردی ها کرد نیستند بلکه از دو قوم فارس و لر تشکیل شده اند) شما هم یکبار امتحان کنید شاید خوشتون بیاد.

ابتدا حبوبات رو از شب قبل خیس می کنیم و سپس آب آن را خالی کرده و ابتدا نخود و لوبیا را می پزیم وقتی نخود و لوبیا نیم پز شدند عدس ، بلغور جو و برنج را اضافه می کنیم وقتی این مواد هم پختند سبزی را اضافه کرده و بعد از ۱۰ دقیقه تقریباً نصف دوغ را ریخته و میگذاریم تا آش لعاب بیندازد. توجه کنید که دوغ را باید از دوغهای باز لبنیاتی ها تهیه کنید و از دوغ های صنعتی استفاده نکنید چون آشتون بسیار بی مزه و شاید هم بد مزه میشه.دوغ هم باید ترش باشه. بعد از اینکه آش لعاب انداخت مزه آن را بچشید و بقدر کافی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و هر مقدار دیگری که دوغ لازم است به آن اضافه کنید من نمی توانم برای دوغ مقدار خیلی مشخصی بدم چون ترشی دوغها با هم متفاوته اونقدر دوغ اضافه کنید که مزه دوغ در آش واضح باشه. پیاز ها را هم سرخ کرده و زردچوبه به آن اضافه میکنیم مقداری را در  داخل آش ریخته و میگذاریم ۵ دقیقه بجوشد و مابقی را هم برای روی آش میگذاریم. بعد از ۵ دقیقه آش آماده خوردن است نوش جان